Dit jaar is het 10 jaar geleden dat ik gestart ben met Blij dat ik Brei t.b.v. Stichting Charis. Reden voor een feestje! Op maandag 9 maart hebben we dat gevierd met een heerlijke High Tea. De mensen, die betrokken zijn bij het handwerken voor de vrouwen in Floresti, waren uitgenodigd. Dat waren uiteraard voornamelijk vrouwen, maar ook één man (de mijne!), die al die jaren trouw de boekhouding bijgehouden heeft.

Onder het genot van hartige, en vooral ook zoete hapjes, en natuurlijk vele kopjes thee maakten de handwerksters van de dinsdagmiddaggroep en de thuis-handwerksters contact met elkaar. De lege bordjes na afloop lieten zien dat het allemaal goed smaakte.

Met dankbaarheid kijk ik terug op de afgelopen tien jaar. Het is bijzonder hoe een ‘droom’ (een soort ‘vrouwen voor vrouwen’) in de loop der jaren is uitgegroeid tot Blij dat ik Brei wat het nu is! Jaarlijks kunnen we, met de opbrengst van de One Flock-producten, de workshops en de strippenkaarten voor de handwerkmiddag, een groot bedrag overmaken naar Stichting Charis.  Yvonne Kroon, die de leiding heeft over o.a. het vrouwenprogramma van de stichting, was een paar dagen in Nederland en ook aanwezig op de High Tea. Zij vertelde aan de hand van een powerpoint presentatie welke uitwerking het vrouwenwerk heeft op het leven van de vrouwen in de sloppenwijk van Floresti. Motiverend om nog enige jaren door te gaan met de productie van de schaapjes van One Flock!