Naaldvilten is een tijdrovend, maar o, zo leuk werk! Elk schaapje of lammetje dat na een paar uurtjes prikken uit mijn handen komt, geeft me veel voldoening. Het is grappig om van de gewassen en gekaarde schapenwol een miniatuurschaap te maken.  Ik noem het weleens ‘boetseren met wol’, en het resultaat: een ‘gerecycled schaap’!

Vandaag ben ik begonnen aan een paar mini-lammetjes. Voordeel: in 3 kwartier heb je er al eentje af. Bestemming: je kunt ze prima verwerken in een lentetafereeltje om op je salontafel of sidetable te zetten. Samen met wat mos en bloembolletjes heb je een schattige voorbode van de lente in je huis staan!

Aan de beeldhouwer Michelangelo (…of was het nou Leonardo Da Vinci….?) werd eens gevraagd of dat nou moeilijk was, zo’n paard houwen uit een stuk steen. Hij gaf als antwoord: ‘Ach, je haalt gewoon alles weg wat ‘niet-paard’ is.’ En of het nou moeilijk is, zo’n klein schaapje vilten? Als variant op de grote kunstenaar zou ik zeggen: ‘Je prikt gewoon alles vast wat ‘wel-schaap’ is!’

Het is mogelijk om een workshop aan te vragen voor het maken van deze mini-lammetjes. Wanneer je een groep van minimaal 5 personen bij elkaar weet te krijgen, kan de workshop al aangevraagd worden. Kijk bij workshop volwassenen voor meer informatie.