Even voorstellen:

Mijn naam is Ineke van de Lagemaat.  Al meer dan 30 jaar gelukkig getrouwd met Mark. We hebben 5 zonen, 2 schoondochters en een paar prachtige kleinkinderen. Ik ben enthousiast over de Schepper en Zijn schepping en blij met Zijn creativiteit, waarmee Hij ook ons bedeeld heeft.

Ik houd van  ‘scheppen’, hoewel ik niet, zoals Hij, uit niets iets kan maken. Maar geef me wol, naalden, lappen stof, verf, kleurpotloden, krijt of papier…en ik ga lekker aan de slag!

Over het ontstaan van “Blij dat ik brei:

In oktober 2009 ben ik met een groepje vrouwen in Roemenië geweest om een helpende hand te bieden bij het werk van Yvonne Kroon, die namens de Stichting Charis met haar gezin woont en werkt onder de Roma’s in Cluj-Floresti . We assisteerden haar bij het vrouwenprogramma (zie: Stichting Charis).
Diep onder de indruk en in het hart geraakt reisde ik weer naar huis. Met name het motto: “Geef ze geen vis, maar geef ze een hengel en leer ze vissen!” sprak me aan. En dan begint het te ‘borrelen’: wat kan ik hier doen, om Yvonne en ‘haar’ vrouwen te steunen? Natuurlijk: bidden, da’s altijd goed! En verder? Ja, natuurlijk is er ook geld nodig!
Nu was ik net in die tijd op verzoek van de stichting “De Zeven Muzen” begonnen met het geven van handwerklessen aan kinderen en dat is een leuke bezigheid (als je van handwerken en van kinderen houdt, natuurlijk …)  Al gauw kwamen er ook moeders bij me, die wilden (leren) handwerken.  En zo kwam van het één het ander: van “Lol met wol” voor kinderen kwam “Blij dat ik brei” voor volwassenen. Van deze handwerkmiddagen gaat de opbrengst naar het vrouwenprogramma van de stichting Charis . Ook geef ik workshops  voor wie wat te vieren heeft of een gezellige vriendinnen- of zussenmiddag wil houden.

One Flock

Daarnaast maken we met een aantal handwerksters allerlei wollen schaapjes onder de naam “One
Flock” (één kudde). Deze naam is een verwijzing naar de tekst uit Joh. 10: 16:

…en het zal worden één kudde, één herder.

Inmiddels is de productlijn van One Flock uitgebreid met babyjasjes, babyslofjes, sokken, beenwarmers, en allerlei voorwerpen met als thema ‘schaap’. Enfin, om een indruk te krijgen: blijft u nog even op deze site ‘hangen’! Veel plezier met kijken en ik zie uit naar uw aanvraag van een workshop of uw bestelling!