Schapen en pasgeboren lammetjes. Met het heerlijke lenteweer in de maand maart genieten we van de eerste lenteboden: zon in een strakblauwe lucht, het groen dat de grond uit bulkt en…. pasgeboren lammetjes! Met de camera op zak wandel ik naar de enige boerderij die midden in ons dorp staat: The Farm Shop. En ja hoor, in de schapenstal zijn twee van de lammerhokken al gevuld met twee ooien en hun heel prille lammetjes. Er is zelfs een drieling bij! Eén deur verder huppelt het spul, dat al een paar dagen oud is, door het stro. Nog even en deze kunnen de wei in. Tenminste, als het weer zo mooi blijft! Bij het zien van die schapen en pasgeboren lammetjes, weet je dat de winter voorbij is.

Ooit kreeg ik mijn eerste vacht van één van de schapen van deze boerderij: na het hele proces van wassen, drogen en kaarden kon ik beginnen met het naaldvilten van mijn eerste schaapjes voor One Flock: set B schaapje met 2 lammetjes

Behalve een heel intensief werk is schaapjes vilten ook een erg leuk werk. Vele schaapjes en lammetjes hebben intussen hun weg door Nederland gevonden. In de kersttijd via de Winterfair,  tussendoor via de museumshop van het Textielmuseum in Tilburg en in het voorjaar via The Farm Shop en de Oranjebraderie in Zoetermeer. En natuurlijk zijn ze  altijd via onze site te bestellen.

Heb je zin om het voorjaar in huis te halen? Maak jezelf, of een ander blij met een set One Flock schaapjes! Leuk om te verwerken in een lentebloemstuk bijvoorbeeld.

Je kunt ook samen met een groepje vriendinnen of zussen een workshop ‘naaldvilten’ aanvragen. Want het kan weer!! Bij deze workshop ga je zelf een lammetje vilten, dat je in een bloemstuk kunt verwerken; het is de workshop naaldvilten, nr. 3,  workshops voor volwassenen

 

Select more than one item for comparison.
X