Speelplezier met set Goede herder. Dat deze set met de One Flock-vingerpoppetjes goed is voor veel speelplezier, bleek deze week wel!
Mijn kleindochter is een middagje bij me. Dat komt vaker voor in coronatijd, waarin juffen uitvallen en ouders moeten werken. Bij een bezoekje aan oma’s ‘schaapjeskamer’, waar al het materiaal en nog niet verkochte One flock-producten liggen, valt haar oog op de vingerpoppetjes. Die kleine schaapjes zien er lief uit!
“Mag ik daar even mee spelen, oma?” Dat mag. Oma pakt er ook even het boekje ‘Vijf dikke wollen schapen’ bij. En natuurlijk de handpop van de herder. Samen gaan we weer naar de woonkamer !
Hoewel de set gemaakt is met het oog op peuters en kleuters, hebben mijn 7-jarige kleindochter en ik een heel leuke tijd samen! Kleindochter zet eerst vijf schaapjes op alle vingers van haar ene hand. Oma leest het verhaaltje op rijm voor. Bij elk eigenwijs schaapje dat er vandoor gaat, zoekt kleindochter een goede verstopplek. Achter de bank, in de boekenkast, onder een grote plant…, de kamer verandert in haar fantasie in een onherbergzaam land, waarin schaapjes kunnen verdwalen!
Met de handpop van de herder op mijn hand gaan we de vijf schaapjes allemaal weer opzoeken. En natuurlijk moet het hele verhaal dan nog een paar keer opnieuw gespeeld worden, maar dan met tien in plaats van vijf schaapjes. Want je hebt natuurlijk nog een hand waar schaapjes op gezet kunnen worden! Het wordt dan wel wat moeilijker om alle tien schaapjes weer op te sporen, maar daarin ligt voor mijn zeven-jarige kleindochter natuurlijk nu net de uitdaging! We hebben met zijn tweeën een heel leuke tijd met de set van de Goede herder en de vingerpoppetjes/kleine schaapjes.

Speelplezier met set Goede herder; wil je deze set bestellen, ga naar: handpop herder set

Select more than one item for comparison.
X