De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dat betekent: verwarming aan, lekker met een breiwerk op de bank en laat het buiten maar regenen en waaien!

De handwerksters van Blij dat ik Brei hebben weer gewerkt aan mooie producten, die voor jou klaarliggen bij In Mijn Straatje, Hoogstraat 85 in Haastrecht.

Allereerst zijn daar de geitenwollen sokken; heerlijk warm en in diverse kleuren en maten. Is jouw maat of kleur er niet bij? Dan kun je altijd een bestelling plaatsen via contact . Houd dan wel rekening met de tijd die het kost om de bestelling te verzorgen! Dat is ongeveer 2 weken.

Nieuw deze herfst zijn de gebreide omslagdoeken! Enige tijd geleden heeft Blij dat ik Brei de voorraad wol gekregen van een webwinkel die ermee gestopt is. Het is wol van een prachtige kwaliteit, -Sirdar en Hayfield-, en in mooie kleuren. Niet gebruikelijk voor ons, omdat we werken met de naturelkleuren die bij ons thema ‘schaap’ passen, maar we willen dit materiaal niet ongebruikt laten. De gebreide omslagdoeken en geitenwollen sokken zijn een mooie aanwinst voor ons goede doel: Stichting Charis.

We hebben van deze wol twee soorten omslagdoeken gebreid. Een driehoekige doek, in een ribbelsteek, gebreid van wol die van kleur verloopt, zodat je een ‘Fair Isle’-effect krijgt. En een a-symmetrische driehoekige doek, waarvan de lange punt over de schouder geslagen kan worden. Deze doek is effen en heeft een open rand, die gemaakt is met de techniek ‘bezemsteelhaken’.