Workshops voor volwassenen

Heb je binnenkort iets te vieren, zoals een jubileum of een verjaardag? Zoek je een creatieve invulling voor een vriendinnenuitje, een zussenuitje of een uitje met collega’s? Of heb je een activiteit te organiseren voor jouw vereniging of club?

Blij dat ik Brei heeft een gevarieerd aanbod aan workshops op het gebied van handwerken. Het materiaal is bij de prijs van de workshop inbegrepen, m.u.v. brei-, haak- of viltnaalden, scharen. Soms is het nodig dat je zelf iets meebrengt; in dat geval staat het bij de workshop aangegeven. Na afloop gaat het patroon of de werkbeschrijving van de workshop mee naar huis. Tijdens de workshop krijg je 2x koffie of thee.

Het is mogelijk om een workshop te combineren met een heerlijke, huisgemaakte High Tea, met hartige en zoete gerechten zoals onder meer sandwiches, scones met jam en clotted cream, cakes, biscuits en diverse soorten thee.

aantal deelnemers: min. 5 en max. 10, tenzij anders vermeld!
locatie: bij Blij dat ik Brei   *)
kosten workshop: vanaf € 20,- p.p.
tijdsduur workshop: varieert van 2 – 4 uur
kosten High Tea: € 25,- p.p.
tijdsduur High Tea: ong. 2 uur

*) In overleg kan de activiteit op een door jou gewenste locatie plaatsvinden.
Er zal dan een km-vergoeding gerekend worden.

Via contact kunt u om meer informatie vragen of uw verzoek plaatsen.

Voor de workshops kun je een keuze maken uit het onderstaand aanbod.

Loader image

1. Boetseren met wol

Techniek: naaldvilten, naaien

Duur: ca. 2,5 uur

Prijs: € 20,-

Deze workshop is een leuke manier om kennis te maken met de techniek van het naaldvilten.
Naaldvilten is een techniek waarbij je met ongesponnen wol en een speciale viltnaald de
mooiste creaties maakt, zoals deze bloemen. Het hartje wordt gemaakt door kraaltjes in de bloem te naaien.

NB. Graag een uitsteekvorm voor koekjes (bloemvorm) meebrengen!

2. Cupcakes van wol

Techniek: naaldvilten, naaien

Duur: ca 2,5 uur

Prijs: € 20,-

Deze cupcakes zijn niet om op te eten. Ze worden gemaakt van schuimplastic, wol, vilt en kralen. Het ‘glazuur’ wordt erop gevilt d.m.v. naaldvilten. De kraaltjes worden er op genaaid en de vilten hartjes, bloemetjes en blaadjes worden gelijmd. Een aanrader voor de echte knutselaars onder ons!

3. Lammetjes vilten

Techniek: naaldvilten

Duur: 3 uur *)

Prijs: € 25,- *)

Deze schattige kleine lammetjes worden gemaakt van echte schapenwol. Tijdens de workshop maak je één of twee kleine lammetjes, gevilt rondom een ‘geraamte’ van pijpenragers. De workshop is geschikt voor diegenen die een klein beetje ervaring hebben met het werken met een viltnaald.

*) De mogelijkheid bestaat om ook een bijpassend lentebloemstuk te maken tijdens deze workshop. De duur van de workshop wordt dan met 1 uur verlengd. De prijs wordt dan verhoogd tot € 35,-

vilten lammetje

4. Schaapjes vilten

Techniek : naaldvilten

Duur: 3 uur

Prijs: € 25,-

Een schaapje van echte schapenwol, gevilt rondom een ‘geraamte’ van pijpenragers. Deze schaapjes zijn een blikvanger in bijvoorbeeld de kerststal. De workshop is geschikt voor diegenen die een klein beetje ervaring hebben met het werken met een viltnaald.

vilten schaapjes 2

5. Viltbloemetjes

Techniek : knippen en naaien

Duur:  2 uur

Prijs: € 20,-

Van vilt worden op diverse manieren bloemetjes geknipt, genaaid en gelijmd, waar je later zelf een krans of een guirlande van kunt samenstellen. De vilten bloemetjes zijn ook leuk om als decoratie op een cadeau, een kledingstuk of een haarspeld te bevestigen.

NB. Graag een goede (-stof-)schaar meebrengen!

vilten boeket

1. Bezemsteelhaken

Techniek: haken

Duur: 2,5 uur

Prijs: € 20,-

Bezemsteelhaken, ook wel 'stokhaken' genoemd, is een heel oude techniek, waarmee je een open handwerk krijgt, zonder een ingewikkeld patroon te hoeven volgen. Je maakt lussen op een dikke stok of breinaald (de ‘bezemsteel’), die je vervolgens weer in bundels aan elkaar haakt. Bij deze workshop leer je dus de techniek; zodat je die later zelf kunt toepassen in een handwerkproject. Enige ervaring op het gebied van haken is gewenst.

2. Kado-doosje met gehaakte roosjes

Techniek: haken (lossen , vasten , stokjes)

Duur: 3 uur

Prijs: € 25,- (incl. doosje en haakpatroon)

Met deze gehaakte roosjes fleur je iedere cadeauverpakking op. Sterker nog: de verpakking op zichzelf is al een cadeautje! Een aanrader voor bijvoorbeeld Valentijns- of Moederdag! Aan de hand van een patroon haak je 2 of 3 roosjes met bijbehorende blad. Het patroon bevat een beschrijving van rozen en blaadjes in drie verschillende groottes. Bij deze workshop is ervaring op het gebied van haken nodig.

kado doosjes

3. 'Rag Rug'-haken

Techniek: haken (vasten)

Duur:  2 uur

Prijs: € 20,-

'Rag Rug' is het Engelse woord voor 'voddenkleed'. Leer deze oude techniek die gebruikt werd (en wordt!) om resten stof en garen om te toveren tot een vloerkleed. Omdat het natuurlijk niet mogelijk is om in 2 uur een compleet voddenkleed te haken, maken we tijdens de workshop een set kleurrijke onderzetters. Wanneer je de techniek onder de knie hebt, kun je deze ook gebruiken voor het maken van andere voorwerpen, zoals een mand of een tas.

onderzetter blijdatikbrei.com

4. Tapestry haken

Techniek: haken (vasten)

Duur:  2,5 uur

Prijs: € 25,-

Deze haaktechniek vind je terug in de folkoristische buideltasjes uit Zuid Amerika. Doordat je met meerdere draden tegelijk werkt, wordt een stevige en kleurrijk haakwerk verkregen, dat zowel aan de voor- als aan de
achterkant te gebruiken is. Tijdens deze workshop leer je deze techniek, toegepast in een wat kleiner project, zoals een  mobielhoesje of portemonneetje.

Tapestry haken

1. Arm-knitting

Techniek: breien

Duur:  2 uur

Prijs: € 20,-

Breien zonder breipennen? Het kan, en het is nog leuk ook! Je breit op je armen over 6 à 7 steken heen en weer met een mega-dikke garen. Dit garen is door Blij dat ik Brei uit verschillende garens samengesteld. Het resultaat is een heerlijk warme sjaal. Je kunt er ook een colsjaal van maken, door de uiteinden met een paar steken aan elkaar te zetten.
Ook als je nog niet kunt breien, is deze workshop mogelijk!

NB. Graag bij de aanmelding per deelnemer de kleur(-en) vermelden, waarvan we het garen mogen samenstellen!

blij dat ik brei arm knitting

2. Continentaal breien

Techniek: breien (recht, averecht)

Duur:  2 uur

Prijs: € 20,- *)

Misschien is het je weleens opgevallen dat, wanneer je in oostelijke richting de grens over gaat, er een andere breitechniek gebruikt wordt? Dit wordt ‘continentaal breien’ genoemd. Want in Nederland blijken we dus op de Engelse cq. Amerikaanse manier te breien! Continentaal breien is echter veel minder belastend voor nek- en schouderspieren! Het slaat namelijk één van de vier handelingen uit het bekende deuntje: "Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glippen" over. Tijdens deze workshop leer je de techniek, om deze later thuis te kunnen gaan gebruiken bij je breiwerk. Ook als je nog niet kunt breien, is deze workshop mogelijk!

*) Als je zelf wol en een bijpassende rondbreinaald  meeneemt, kun je de workshop volgen voor € 10,- . In dat geval graag bij het aanmelden aangeven voor hoeveel deelnemers er materiaal beschikbaar moet zijn.

continetaal breien

3. Piccolien breien

Techniek: breien (recht, averecht)

Duur:  3 uur

Prijs: € 25,- *)

Een fraaie omslagdoek voor de koele zomeravond. Hij wordt met de tricotsteek gebreid op dikke breipennen met resten dun garen, zodat het breiwerk luchtig en open wordt. Je kunt zelf de kleurencombinatie samenstellen uit de aangeboden garens en stukjes organza of kant. Door deze stukjes van te voren aan het garen te rijgen krijgt je breiwerk een speels effect. Tijdens het breien schuif je op willekeurige afstand de stukjes kant in het breiwerk. Echt een workshop voor de 'crea-bea's' onder de breisters!

*) De franjes met bijpassende kralen er aan zijn optioneel. Wanneer je hiervoor kiest kost de workshop € 30,-

NB. Graag bij de aanmelding per deelnemer de kleur(-en) en 'met/zonder franje' vermelden.

1. Macramé plantenhanger

Techniek: knopen (weitasknoop)

Duur:  2,5 uur

Prijs: € 25,-

Deze techniek uit de jaren ’70 is weer helemaal in! Deze workshop laat je kennismaken met de meest gangbare knoop van het macrameeën; de weitasknoop! Op verschillende manieren toegepast maak je met deze knoop een eenvoudige plantenhanger voor binnen of buiten. De grote houten kralen in het knoopwerk zorgen voor het echte jaren '70-effect.

Macramé plantenhanger

2. Wandhanger

Techniek: knopen (weitasknoop)

Duur:  4 uur

Prijs: € 35,-

Deelnemers: min. 3 en max. 5

Tijdens deze workshop leert u meerdere knopen van het macramé-werk; de enkele en de dubbele weitasknoop en de cordonknoop. Ze worden toegepast in een trendy wandhanger In de franjes worden houten kralen verwerkt. Bij deze wandhanger wordt een rechte houten stok gegeven; wanneer je net als op de foto, liever een schone, stevige tak uit de natuur wilt gebruiken, gelieve die zelf mee te nemen!

NB. Graag bij de aanmelding per deelnemer de kleurkeuze vermelden: naturel, zand (zie foto) of donkerbruin.

1. Lentekrans van lapjes

Techniek: knippen, knopen, naaien

Duur:  2,5 uur

Prijs: € 20,-*)

Deze decoratieve krans kan zowel als deurkrans of als wandkrans gebruikt worden. Omdat de techniek heel eenvoudig is, knippen en knopen, kan deze workshop ook goed als moeder/kind-uitje gedaan worden! De accessoires
worden er aan het eind op genaaid. De krans op de foto is gemaakt rond het thema ‘lente’.
Andere kleuren en andere accessoires zijn natuurlijk ook mogelijk. Te denken valt aan een roodwitblauwe of oranje krans voor Koningsdag e.d. of kleuren die passen bij je interieur. Zie ook: RONDOM KERST

*) bij een moeder/kind-uitje maak je allebei een krans, maar betaal je voor het kind (tot 15 jaar) € 15,-

NB. Graag een goede stofschaar of kartelschaar voor stof meebrengen! 

krans van lapjes

2. Vlechten met stofrepen

Techniek: vlechten, strijken, naaien (met de hand of de naaimachine)

Duur:  4 uur

Prijs: € 35,-

Deelnemers: min. 3 en max. 5

Door te vlechten met repen van verschillende stofjes ontstaat een kleurrijk patroon. De repen worden met plakvlieseline vastgezet. Daarna wordt de lap, met de hand of met de naaimachine, omgebiesd met bijpassend biaisband. Je kunt kiezen of je er een kleine make-uptasje (zie foto) of 2 pannenlappen van wilt maken.

NB. Graag bij het aanmelden per deelnemer vermelden: 'make-uptasje' of 'pannenlappen'

kleurrijke lap

3. Stoffen corsage

Techniek: naaien (met de hand)

Duur:  3 uur

Prijs: € 25,-

De stoffen corsage, die je tijdens deze workshop maakt, bestaat uit een roos met 3 blaadjes. De roos is gemaakt van glanzende, soepele stof zoals organza of voeringstof. Eenvoudig te bevestigen op kleding, aan een haar- of armband, aan je tas of welke toepassing je zelf nog bedenken kunt. Keuze uit 3 verschillende maten en diverse kleuren. Het hart van kraaltjes is optioneel

1. Kerstkrans van lapjes

Techniek: knippen, knopen, naaien

Duur:  2,5 uur

Prijs: € 20,-*)

Deze decoratieve krans kan zowel als deurkrans of als wandkrans gebruikt worden. Maar ook liggend rondom een kaars! Omdat de techniek heel eenvoudig is, knippen en knopen, kan deze workshop ook goed als moeder/kind-uitje gedaan worden! De accessoires worden er aan het eind op genaaid. De krans op de foto is speciaal gemaakt voor de kersttijd.

*) bij een moeder/kind-uitje maak je allebei een krans, maar betaal je voor het kind (tot 15 jaar) € 15,-

NB. Graag een goede stofschaar of kartelschaar voor stof meebrengen! 

2. Sterren haken

Techniek: haken (lossen, vasten, stokjes, dubbele stokjes)

Duur:  3 uur

Prijs: € 25,-*)

De kerststerren worden gehaakt van dunne katoen en een fijne haaknaald.
Als er gouddraad wordt mee gehaakt, krijgen ook ze nog een glinsterend effect!
Ze zijn te gebruiken als versiering op een kerstkaart, in de kerstboom of voor het raam.

Voor deze workshop is ervaring met haken en haakpatronen lezen is nodig!

sterren haken blij dat ik brei

laatste (prijs) wijziging 1-09-2021

Select more than one item for comparison.
X